Us adjuntem convocatòria de premsa dels organitzadors de la reunió que es durà a terme demà a l’Auditori Antoni Gaudí de firaReus:
TROBADA BILATERAL PER L’AVELLANA ENTRE UNIÓ EUROPEA I TURQUIA A REUS
Els principals agents del sector junt amb la Comissió Europea i el Govern turc analitzaran la situació del mercat i les previsions de collita
Madrid, 20 d’octubre – Cooperativas Agro-alimentarias de España i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitzen, enguany, la trobada entre la Unió Europea i Turquia sobre el mercat de l’avellana. La reunió, promoguda per la Comissió Europea, es farà demà divendres 21 d’octubre a Reus.
Aquest fòrum se celebra anualment des de 1998 i s’espera l’assistència de més de 45 persones procedents dels quatre països productors del nostre entorn (Turquia, França, Itàlia i Espanya) i dels diferents països consumidors de centre Europa, on es concentra la indústria i el comerç. En concret, hi participaran tots els agents de la cadena de valor (productors, cooperatives, comerç i indústria de segona transformació) així com les Administracions tant de Turquia –principal productor mundial- com de la Unió Europea.
La delegació europea estarà liderada per Roger Palau, vicepresident del Consell Sectorial de Fruita Seca de Cooperativas Agro-alimentarias de España i responsable sectorial de la FCAC. Els assistents analitzaran conjuntament qüestions com la situació del mercat de l’avellana, els preus de les importacions/exportacions i consum, els estocs i les previsions de collita.
Turquia és el primer productor mundial d’avellana amb gairebé el 70% de la producció total, seguit de la UE amb prop del 17%. Dins de la UE, Itàlia és el primer productor amb el 75% de la producció seguit d’Espanya amb el 9%. Turquia és el primer proveïdor d’avellana de la UE amb el 80% del total de les importacions comunitàries. Per aquest motiu, aquesta trobada anual és un espai important del sector per valorar la situació del mercat mundial i europeu.
Segons dades de les cooperatives, la collita al conjunt de l’Estat espanyol se situaria aquesta campanya en unes 13.000 tones closca, una xifra estable però amb una disminució del 3% en relació amb l’any passat (13.440 tones closca). Un 95% de la producció prové de Catalunya, on també es concentra la indústria de transformació d’aquesta fruita seca.
Trobada Bilateral UE – Turquia
DATA: 21 octubre
HORA: 11 h (ATENCIÓ A PREMSA)
LLOC: firaReus – Auditori | Av. Bellissens, 42 – REUS (Tarragona)
MÉS INFORMACIÓ: Sr. Roger Palau, fruita seca CAE i FCAC – 680 274 283